Hersenletsel
Niet-aangeboren hersenletsel
Hersenletsel ontstaat wanneer je hersenen beschadigd raken door een ongeluk, beroerte, infectie of andere medische aandoening. Dit kan gevolgen hebben voor je beweging, kracht, balans, spraak, geheugen en zelfs je emoties. Elke vorm van hersenletsel is anders en heeft een uniek effect op jouw dagelijks leven. Maar wat vaststaat, is dat je met de juiste behandeling en begeleiding stappen kunt zetten om zoveel mogelijk zelfstandigheid terug te winnen.
de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel
De gevolgen van hersenletsel verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de locatie en ernst van de beschadiging. Zo kan er sprake zijn van krachtverlies of zelfs verlamming in een bepaald deel van het lichaam, zoals vaak voorkomt na een beroerte. Ook balans- en coördinatieproblemen kunnen optreden, waardoor lopen of staan minder vanzelfsprekend wordt. Sommige mensen ervaren spasticiteit of stijve spieren, wat bewegen lastiger maakt, terwijl anderen juist moeite hebben met de fijne motoriek, zoals schrijven, knopen dichtdoen of eten.
Daarnaast is vermoeidheid een veelvoorkomende klacht; dagelijkse taken kunnen onverwacht veel energie kosten. Op cognitief vlak kunnen problemen ontstaan met denken en plannen, zoals geheugenverlies of moeite met concentreren. Tot slot kunnen ook emotionele veranderingen optreden, zoals stemmingswisselingen of een verhoogde gevoeligheid voor prikkels. De impact van hersenletsel is dus breed en kan op verschillende manieren het dagelijks functioneren beïnvloeden.
Behandel mogelijkheden bij hersenletsel
Alle behandel methodesOnze therapeuten



Hoe fysiotherapie kan helpen
Bij ons draait alles om wat jij nog wél kunt en hoe we samen werken aan realistische doelen die passen bij jouw leven. Jouw motivatie is het startpunt van de behandeling. We helpen je om grip te krijgen op je lichaam en dagelijks functioneren, stap voor stap, middels:
- Kracht- en mobiliteitstraining: Gericht op het verbeteren van spierkracht, stabiliteit en bewegingsmogelijkheden.
- Balans- en looptraining: Speciaal voor mensen met evenwichtsproblemen of moeite met lopen.
- Spasticiteitsbehandeling: Oefeningen en technieken om spierstijfheid en krampen te verminderen.
- Coördinatie- en motorische training: Gericht op het verbeteren van fijne en grove motoriek.
- Conditie- en energiemanagement: Zorgen dat je beter omgaat met je energie en overbelasting voorkomt.
Mentale en psychosociale begeleiding
Niet-aangeboren hersenletsel beïnvloedt niet alleen je lichaam, maar ook hoe je je voelt en functioneert in het dagelijks leven. We helpen je om te gaan met veranderingen, stress te verminderen en grip te krijgen op je nieuwe situatie. Samen kijken we naar hoe jij zoveel mogelijk regie houdt over je leven.
Jij bepaalt het tempo, wij begeleiden je op jouw weg naar meer zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven.
Wil je weten hoe we jou specifiek kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Stuur ons een mail via info@pro-f.nl of bel 053-8510694
Afspraak makenDirect een afspraak maken?
Voor het maken van afspraken of stellen van vragen zijn wij telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kan ons een mail sturen op info@pro-f.nl of tijdens kantooruren bellen naar één van onderstaande telefoonnummers.
Pro-F Performance Center
Kotkampweg 65
7531AS Enschede
Tel: 053 – 851 06 94
Pro-F Enschede Clubfit
Parkweg 159-161
7545 MV Enschede
Tel: 053 – 203 21 67
Direct een afspraak plannen?
Dat kan ook via ons online afsprakentool. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt en doorloop alle stappen. Wanneer je dit niet doet, wordt de afspraak niet verwerkt.
CONTACTFORMULIER
Of vul het onderstaande contactformulier in met je vraag en/of opmerking dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
PRO-F Actueel
Pro-F is continu in ontwikkeling, van de nieuwste behandeltechnieken tot de samenwerking met partners. Lees hier over de actuele ontwikkelingen binnen Pro-F Professionele Fysiotherapie en ervaringen van patiënten.
Bekijk al het nieuws